2 Eylül 2015 Çarşamba

Peru'ya ihracat, Peru Şekerleme pazarı için okunması gereken bir haber ...


Bakir Peru kapıyı tatlı bir aşkla açtı

Türk şeker ve çikolata ihracatçıları Peru’yu gözüne kestirdi. Peru kapısını açan ise kıtalar arası bir aşk... İhracatçı Birliği Başkanı Mete, 2 yıl içinde 50 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

Peru pazarı, Türk şekerleme ve çikolatasına kıtalar arası bir aşk hikâyesiyle açıldı. Karışık durumdaki Rus ve Ortadoğu pazarlarına alternatif arayan Türk ihracatçılar, son yıllarda dünyanın dört bir yanını tarıyor.

Radara takılan ilginç pazarlardan biri de Peru... 30 milyonun üzerinde nüfusa sahip olan Peru’da gıda üretimi pek yok.  Tatlıya düşkün olan Peruluların Türk ürünlerine olan ilgisi ise dikkat çekici.
Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Güney Amerika’nın en büyük gıda fuarlarından biri olan Expoalimentaria’ya geçen hafta bir çıkarma yaptı. Fuar Peru’nun başkenti Lima’daydı.
Birlik Başkanı Zekeriya Mete öncülüğündeki 9 Türk şirketi ürünlerini Perulu işadamlarına tanıttı, bağlantılar kurdu.

İşin ilginci, Türk ihracatçıların Peru’ya uzanan yolculuğu bir aşk hikâyesiyle başlıyor. Hikâyenin kahramanları Ali Yeni ve Perulu eşi Patricia Celis...

Haber Kaynağı: Milliyet, haberin devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ekle