19 Kasım 2015 Perşembe

AKSA JENERATÖR’ÜN ÇİN’E UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

AKSA JENERATÖR’ÜN ÇİN’E UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğiyle 18 Kasım 2015 tarihinde “Türk Şirketleri için Çin’deki Fırsatlar” konulu seminer düzenlendi. İTO’da gerçekleşen seminerde Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker katılımcılara Çin’deki başarı hikayelerini anlattı.

İTO ve DEİK öncülüğünde 18 Kasım’da gerçekleştirilen “Türk Şirketleri için Çin’deki Fırsatlar” semineri İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erkesim ve DEİK Türk Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mr. Gu Jingq Çin’in tercih edilme nedenleri hakkında bilgi verdi.


Çin’de dünyanın en büyük jeneratör fabrikasına sahip Aksa Jeneratör’ün CEO’su Alper Peker seminerde başarı hikayesini ve Çin’deki fırsatları anlattı. Alper Peker, “Asya – Pasifik pazarında daha etkili olabilmek ve Aksa Jeneratör’ün global hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla 2007 yılında Çin’e fabrika yatırımı yaparak dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip jeneratör fabrikasını açtık. Çin yatırımından önce Çin iç pazarına yılda 1-2 milyon USD seviyelerinde olan satışımızı 25-30 Milyon USD seviyelerine çıkardık. Çin’de yılda 25 bin adet üretim yapan fabrikamız ile Çin’in en büyük dizel jeneratör ihracatçı firması konumuna ulaştık. ” dedi

Kaynak: İhracat Dergisi
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ekle