4 Kasım 2015 Çarşamba

ATSO Tarım Kümesi Kuzey Afrika’yi fethetti

ATSO Tarım Kümesi Kuzey Afrika’yı fethetti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Desteği kapsamında yürütülen “ATSO Tarım Kümesi Projesi”nde yer alan 15 firma, 28 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında Tunus’ta düzenlenen 12’nci Siamap Tarım, Tarım Makinaları ve Balıkçılık Fuarı’na katılarak çeşitli temaslarda bulundu.

ATSO Tarım Kümesi Kuzey Afrika’yı fethetti


ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç’in başkanlığında, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Ulaş Yıldırım’ın da yer aldığı heyet,  Tunus Başbakanı Habib Essid, Tunus Tarım ve Balıkçılık Birliği (UTAP) Başkanı Abdelmajid Ezzar, Tunus Büyükelçimiz Ömer Gücük, Tunus Ticaret Başmüşaviri Yinal Yağan, Ticaret Müşaviri Koray Demircan, Tunus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mounir Mouakhar’la görüşmeler yaptı. ATSO ile Tunus Tarım ve Balıkçılık Birliği (UTAP) arasında iki ülke ve şehirler arasında ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Tunus’un başkenti Tunus kentinde düzenlenen Siamap Tarım Fuarı’nın Kuzey Afrika’nın tarım, tarım makinaları ve balıkçılık alanlarında en önemli buluşma noktası ve Afrika ülkelerine ihracat yapmak için önemli bir kapı olduğunu vurgulayan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç, ATSO Tarım Kümesi’nin fuara 100 metrekarelik bir stantla katılım sağladığını bildirdi.

Tunus Başbakanı Habib Essid’e EXPO daveti

Fuarın açılışında Tunus Başbakanı Habib Essid’in ATSO standını ziyaret ettiğini belirten Ömer Dinç, “Tunus Başbakanı Habib Essid ve Tunus Büyükelçimiz Ömer Gücük’e Antalya ekonomisi ve ATSO Tarım Kümesi hakkında bilgi verdik. Ayrıca Tunus’u EXPO 2016 Antalya’da görmek istediğimizi kendisine ilettik” dedi.

ATSO Tarım Kümesi standının fuar süresince ziyaretçi akınına uğradığını belirten Ömer Dinç, Antalya firmalarının fuar süresince başta Tunus olmak üzere dünyanın dört bir yanından fuara katılan firmalarla ikili görüşmeler yapma fırsatı bulduğunu söyledi.

Ziyaret kapsamında Tunus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mounir Mouakhar, Tunus Ticaret Başmüşaviri Yinal Yağan ve Ticaret Müşaviri Koray Demircan ile toplantılar yaptıklarını anlatan Ömer Dinç, Türkiye-Tunus ticari ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

İşbirliği protokolü imzalandı

Tunus Tarım ve Balıkçılık Birliği (UTAP) ile ATSO arasında iki ülke ve şehirler arasında ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandığını belirten Dinç, “UTAP Başkanı Abdelmajid Ezzar ile bir görüşme yaptık ve Antalya’nın tarım sektörü hakkında ayrıntılı bilgi verdik. Başta sera sistemleri, sulama sistemleri, gübre ve tohum olmak üzere işbirliği yapılacak alanlar var. Tunus’tan bir alım heyetini Antalya’da ağırlamak istediğimizi ifade etti. Davetimizden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler” diye konuştu.

ATSO Tarım Kümesi Projesi’nin Aralık 2014’te başladığını ve projede Antalya’da gübre, tohum, tarım ilacı, biyolojik mücadele, sera sistem ve ekipmanları alanında faaliyet gösteren toplam 17 firmanın yer aldığını belirten Ömer Dinç şu bilgileri verdi;

“UR-GE projeleri kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın da desteği ile ATSO üyelerinin kümelenme mantığı ile bir araya getirilerek uluslararası pazarlara açılmalarına destek olunması amaçlanmaktadır.

Fuar ATSO Tarım Kümesi’nde yer alan firmaların yeni bir pazara açılmaları, yurtdışı pazarları, rakip ülke ve ürünleri tanımaları, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanaklarını geliştirmek için önemli imkânlar sunmuştur. ATSO olarak bu tür projeler ile tarım sektöründe ülkemizin ve bölgemizin ihracat potansiyelinin arttırılması ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. ATSO Tarım Kümesi olarak Tunus’tan sonra 2016 yılında Çin-Şanghay’da düzenlenen 17’inci CAC Tarım Kimyasalları Fuarı’na katılmayı hedefliyoruz.”


ATSO Tarım Kümesi Projesi’nde yer alan firmalar şunlar;

2000 Tarım Turizm Tekstil Sanayi ve Tic. Ltd.Şti; Agrobank Tarım Turizm İnş. Tic. İth. ve İhr. Ltd.Şti; Altıntar Kimyasal Maddeler San. ve Tic. Ltd.Şti.; Antilsan Antalya Tarım İlaçları Tarım Hayvancılık Turizm San. ve Tic.A.Ş.; Doğal Kimyevi Maddeler ve Zirai İlaçlar San. ve Tic.A.Ş.-Antalya Şubesi; Kalender Çiçekçilik Tarım İth. İhr. İnş. San. ve Tic.A.Ş.; Kare Tarım Kimya İth. İhr. İnş. Elektr. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.; Konsey Tarım Gıda Turizm Tic. ve San. Ltd.Şti.; Lider Gübre Tarım Üretim ve Pazarlama San.Tic.Ltd.Şti.; Lotus Tarım Tohumculuk ve Gübre San.A.Ş.; Makro Tarım İnş. Taah. Turizm Pazarlama San. Ve Tic. Ltd.Şti.; Oto Doğu Tic. San. A.Ş.; Proto Profesyonel Tohum Tarımsal Ürünler Pazarlama Tic.ve Turz.Ltd.Şti.; Ranagro Tarım Kimya İnş. San.ve Tic.A.Ş.; Sector Turizm İnşaat Kimya Tarım Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.; Senfa Tarımsal Ürünler Pazarlama İth. İhr. Tic. San. Ltd.Şti.; Seto Sebze Tohumları Gübre Üretim İnşaat Turizm ve San. Tic.A.Ş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ekle