23 Kasım 2015 Pazartesi

Türk firmalar Rusya'da mobilya fuarına katıldı

Türk firmalar Rusya'da mobilya fuarına katıldı

Moskova'da düzenlenen Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler (MEBEL) Fuarı'nda Türkiye'den çok sayıda firma stant açtı

Rusya'da düzenlenen Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler (MEBEL) Fuarı'nda Türkiye'den çok sayıda firma da ürünlerini sergiledi.
Moskova'daki Expocentre Fairgrounds'da, 27. kez gerçekleştirilen MEBEL Fuarı'na, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan 510 firmanın yanı sıra birçok ülkeden 134 önemli mobilya üreticisi katıldı.

Ağaç işleme, mobilya bağlantı parçaları, ev tekstili, halı ve perde imalatçıları ile iç tasarım, oda, mutfak ve ofis mobilyası üreticilerinin yer aldığı fuarda, Kayseri, Kastamonu, Antalya ve İstanbul'dan firmalar da stant açarak ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, fuarda yaptığı açıklamada, dünyaya açılan bir kapı olan bu fuara katılım sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kayserili mobilyacıların bundan sonra bu tür etkinliklerde daha aktif rol almasını organize etmek için çalışacaklarını belirten Nursaçan, Kayserili mobilya üreticileri olarak dünyadaki değişim ve gelişime ayak uydurup Rusya gibi dış pazarlarda daha önemli yerler edinmek için çalışacaklarını anlattı.
Nursaçan, "Rusya pazarından Kayseri'nin hak ettiği ciroyu alabilmesi için çalışmalarımıza hızlı şekilde devam edeceğiz. Bizim de böyle fuar merkezlerini şehrimize kazandırıp 100 binlerin geldiği organizasyonlar yapma hedefimiz var. Bu coğrafyada Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetleri de eklersek 400 milyona yakın nüfus var. Bizim bu potansiyelle ilişkilerimizi geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

"Türk firmalarının güzel imajı var"

Antalya'dan fuara katılan ve mobilya bileşenleri sektöründe faaliyet gösteren AGT firmasının Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Şirzat Subaşı da şirketlerin uluslararası oyuncu olmasında ihracatın çok önemli olduğunu vurguladı.

Sektör açısından Rusya'nın ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinin Türkiye için önemli pazarlar olduğunu belirten Subaşı, "Bu mekanda bulunmamız bizi hem mutlu ediyor hem de gelecek açısında çok umutlandırıyor. Avrupa, ABD ve Rusya Federasyonu gibi ülkelerin bizim için önemli bir fırsat ve açılım olduğunu görüyorum. Türk firmalarının güzel bir imajı var" dedi.

Mobilya Talepleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ekle